Korjauksia ja selityksiä

Seikkailijan kirja, sivu 111: Kaikki seikkailevat alkemistit osaavat ainakin parantavan liemen kaavan ja heillä on 1N3 lientä valmiina. Jos seikkailija lisäksi osaa Alkemiaa arvolla 11 tai enemmän, hänellä on kannettavat alkemistin työvälineet, taitoarvo x 1 naulaa raaka-aineita ja 3 pulloa capraa.

Seikkailijan kirja, sivu 120: Unijauheen kuvauksesta on jäänyt pois, että uhri voi tehdä 5N Sisukkuusheiton nukahtamisen välttämiseksi.

Korjattu painokseen 2.1:

Seikkailijan kirja,  sivu 22: Emithin, Japasin ja Seresin säätytaulukko: 11-13 Ritaristo, 14-16 Porvaristo… (aatelinen on käytännössä ritari jolla on kuninkaallista verta ja lähtee seikkailemaan todella henkensä uhalla).

Seikkailijan kirja, sivu 57: Nahkanutun hinnan pitäisi olla 3 kr (kultarahaa)

Seikkailijan kirja, sivu 80: Kolikoiden käyttö on selitetty harhaanjohtavasti. Nyrkkisääntönä kolikoita voi käyttää pelaajan tekemiin heittoihin, jotka koskevat seikkailijan tekoja tai olosuhteita. Epäselvyyttä aiheuttaa viittaukseni sääheittoon, joka minun peleissäni on yleensä kiertävässä vuorossa pelaajien tekemä. Näin ei tietenkään jokaisessa peliporukassa ole. Kolikoilla ei voi ostaa uusiksi esim. pelinjohtajan tekemän heiton noppia.

Seikkailijan kirja, sivu 80: Jos taidonkorotusheitto ei heti onnistu, pelaaja voi siis ostaa lisää noppia kokemuspisteillä, heittää ne ja lisätä ne alkuperäiseen heittoon. 100 kokemuspistettä per lisänoppa ja tätä voi tehdä niin kauan kunnes taitoarvo joko ylittyy, tai kokemuspisteet loppuvat.

Seikkailijan kirja, sivu 85: Heittoaseiden käyttö tapahtuu taidolla Heittäminen. Taitoa ”heittoaseet” ei ole.

Seikkailijan kirja, sivu 85: Jalka-/varsijousen viritys (IV): Jalkajousen virittämiseen tarvitaan kaksi kättä ja kaksi erää aikaa. Varsijousen virittämiseen riittää yksi erä. Käytännössä jalkajousella voi siis ampua joka kolmas erä ja varsijousella joka toinen erä, kunhan kukaan ei välissä keskeytä lataamista.

Seikkailijan kirja, sivu 92: Jos asetta voi heittää, taitona on silloin Heittäminen, eikä Heittoaseet.

Seikkailijan kirja, sivu 96: Nahkanutun hinnan pitäisi olla 3 kr (kultarahaa)

Seikkailijan kirja, sivu 107: Haavojen hoito, +1N3:n sijaan pelinjohtaja voi vain lisätä paranemisheittoon +3 per ylimääräinen aste.

Pelinjohtajan kirja, sivu 46: Viisas kirja antaa vain 1N3 x 100 kokemuspistettä valittuun taitoon

Pelinjohtajan kirja, sivu 86: Aaveen kosketusta ei voi torjua aseella. Kilvelläkin se on +1N vaikeampaa. Sitä voi väistää tavalliseen tapaan.

Kirottu Kirja, liikkumisvauhti s.12 (Selvennys)

Jos on sadetta, hämärää tai muuten lievästi vastaiset olosuhteet, jalan liikkuvat saavat matkaheittoon -3 ja laivalla liikkuvat -6. Pienin mahdollinen tulos on 0. Jos on pimeää, rajuilma tai muuten erityisen vastaiset olosuhteet, vähennykset ovat -6, tai -12 laivalla liikkuville. Käytännössä sen vahdin aikana ei liikuta. Pienin mahdollinen tulos on toki edelleen 0. Pahoittelen taulukon epäselvää ilmaisua.

Kirottu kirja, Villi magia, ”Lumoaa”, s. 37

Kuvauksessa on virhe. Molempien vastustusheittojen on tietenkin epäonnistuttava, jotta uhri jäisi lumouksen valtaan.

Kirottu kirja, uusia taistelusääntöjä, s.46 (Selvennys)

Yhtä hyökkäystä vastaan voi yrittää vain yhtä puolustuskeinoa, yleensä joko torjuntaa tai väistöä. Torjunta lasketaan reaktioksi sille kädelle/käsille joilla se tehtiin. Väistö ei vaikuta mihinkään muuhun: jos väistön aste oli yhtä hyvä tai parempi kuin hyökkäyksen, se väistettiin. Jos ei, väistöllä ei ollut mitään vaikutusta (ja heittohan on +1N vaikeampi jokaista kannettua 100 naulaa kohti). Ei ole mahdollista yrittää sekä torjua, että väistää. Aivan kuten ei ole mahdollista yrittää torjua samaa hyökkäystä ensin aseella ja sitten kilvellä.

Toimintakykyinen seikkailija voi yrittää puolustautua mitä tahansa sellaista hyökkäystä vastaan josta hän on tietoinen. Muuten hän ei voi puolustautua.

Pelinjohtaja päättää milloin hirviöiden puolustusnopat toimivat. Nimetön olento saa noppansa ketteristä väistöistään tai torjumalla hyökkäyksiä alkeellisilla aseilla. Jos olento menettää liikkumiskykynsä tai yllätetään selkäpuolelta, puolustusnopat eivät vaikuta. Sen sijaan Kotilokas saa noppansa kiviseinän vahvuisesta suojakuoresta ja se on iskun tiellä siitä riippumatta yllätettiinkö se vai ei. Kuori on usein jopa paksumpi takaa kuin edestä, joten sen puolustus vaikuttaa vaikka se olisi umpiunessa.

Toivottavasti nämä selitykset vastaavat kysymyksiin.