Korjauksia ja selityksiä

Sääntökirja, sivu 180: Jousiampuja-EPH on liian heikko käyttääkseen asettaan. Ongelma voidaan korjata antamalla hänelle latauskampi tai vähän lisää voimaa.

Kirottu Kirja, liikkumisvauhti s.12 (Selvennys)

Jos on sadetta, hämärää tai muuten lievästi vastaiset olosuhteet, jalan liikkuvat saavat matkaheittoon -3 ja laivalla liikkuvat -6. Pienin mahdollinen tulos on 0. Jos on pimeää, rajuilma tai muuten erityisen vastaiset olosuhteet, vähennykset ovat -6, tai -12 laivalla liikkuville. Käytännössä sen vahdin aikana ei liikuta. Pienin mahdollinen tulos on toki edelleen 0. Pahoittelen taulukon epäselvää ilmaisua.

Kirottu kirja, Villi magia, ”Lumoaa”, s. 37

Kuvauksessa on virhe. Molempien vastustusheittojen on tietenkin epäonnistuttava, jotta uhri jäisi lumouksen valtaan.

Kirottu kirja, uusia taistelusääntöjä, s.46 (Selvennys)

Yhtä hyökkäystä vastaan voi yrittää vain yhtä puolustuskeinoa, yleensä joko torjuntaa tai väistöä. Torjunta lasketaan reaktioksi sille kädelle/käsille joilla se tehtiin. Väistö ei vaikuta mihinkään muuhun: jos väistön aste oli yhtä hyvä tai parempi kuin hyökkäyksen, se väistettiin. Jos ei, väistöllä ei ollut mitään vaikutusta (ja heittohan on +1N vaikeampi jokaista kannettua 100 naulaa kohti). Ei ole mahdollista yrittää sekä torjua, että väistää. Aivan kuten ei ole mahdollista yrittää torjua samaa hyökkäystä ensin aseella ja sitten kilvellä.

Toimintakykyinen seikkailija voi yrittää puolustautua mitä tahansa sellaista hyökkäystä vastaan josta hän on tietoinen. Muuten hän ei voi puolustautua.

Pelinjohtaja päättää milloin hirviöiden puolustusnopat toimivat. Nimetön olento saa noppansa ketteristä väistöistään tai torjumalla hyökkäyksiä alkeellisilla aseilla. Jos olento menettää liikkumiskykynsä tai yllätetään selkäpuolelta, puolustusnopat eivät vaikuta. Sen sijaan Kotilokas saa noppansa kiviseinän vahvuisesta suojakuoresta ja se on iskun tiellä siitä riippumatta yllätettiinkö se vai ei. Kuori on usein jopa paksumpi takaa kuin edestä, joten sen puolustus vaikuttaa vaikka se olisi umpiunessa.

Toivottavasti nämä selitykset vastaavat kysymyksiin.

Osasto:

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Korjauksia ja selityksiä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *