Itäiset vuoret

Kohteesta Praedor-Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Itäiset vuoret Nämä vuoret ovat osa pitkää, koilisesta lounaaseen kulkevaa ylänköä, joka Sisämeren kaakkoisrannan kohdalla nousee äkisti jyrkiksi rinteiksi. Muualla se on enimmäkseen kukkulaista nummea.

Nämä vuoret ovat osa pitkää, koilisesta lounaaseen kulkevaa ylänköä, joka Sisämeren kaakkoisrannan kohdalla nousee äkisti jyrkiksi rinteiksi. Muualla se on enimmäkseen kukkulaista nummea. Itäiset vuoret eivät ole kovin korkeat, huippujen tavoitellessa tuskin kolmea virstaa, mutta ne ovat jyrkkärinteiset ja hyvin vaikeakulkuiset verrattuna Läntisten vuorten pitkiin laaksoihin. Vain korkeimmilla huipuilla on lunta, mutta huippuja verhoavat raskaat sadepilvet lähes aina.

Itäiset vuoret pysäyttävät pohjoisen Jaconian yli kulkevat kosteat pilvet. Vuorten rinteillä sataa lähes tauotta. Jatkuvat sateet ovat synnyttäneet monia puroja ja lampia, jotka kohisevat vesiputouksina alas Sisämereen lähes pystysuorilta länsirinteiltä, tai yhtyvät yhä suuremmiksi ja suuremmiksi virroiksi laskiessaan kohti itäisiä valtakuntia. Nämä joet ovatkin itäisten valtakuntien ainoa runsas ei-myrkyllisen veden lähde ja niistä saavat vetensä myös Emithin akveduktit. Silloin kun ei sada, rinteitä peittää usva. Maaperä ei ole hedelmällistä, mutta kosteuden ansiosta rinteet ovat vihreät. Lunta sataa ja se sulaa monta kertaa talven aikana.