Keskustelu:Etusivu

Kohteesta Praedor-Wiki
Versio hetkellä 10. kesäkuuta 2020 kello 10.17 – tehnyt Teemu (keskustelu | muokkaukset) (Teemu (keskustelu) 10. kesäkuuta 2020 kello 11.15 (EEST))
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Teemu (9.6.2020 14.00)

Ohje keskustelulle: Käytetään jatkossa keskusteluissa ylläolevaa muotoilua jakamaan kommentit kirjoittajien kesken. Helpoiten sen saat laittamalla nimiriville ===~~~~=== Tällöin Wiki luo automaattisesti rivin jossa on kirjoittaja ja päiväys.

Teemu (9.6.2020 14.08)

Etusivun muodosta ja aihealueista voisi keskustella tarkemmin täällä tai Discordissa kanavalla #wiki-filoosit. Sinne pitäisi ehkä jaotella enemmän valtioiden asioita kuten hallintoa ja hallitsijoita.

Starac (keskustelu) 9. kesäkuuta 2020 kello 15.29 (EEST)

Laiskempi pistää ===~~~~=== niin ei tartte vaivautua noinkaan paljon :D

Luokituksista: en kai minä tiedä mikä on hyvä. Jos suunnilleen noudattelee suomenkielisen wikipedian mallia yksinkertaistettuna ja säilyttää osittain jo valmiina olevia luokkia, niin esimerkkeinä:

Ei tarvitse luokitella erikseen "Jaconian valtiot", "Jaconian henkilöt" tai "Jaconian maantiede" koska tiedämme että on kuitenkin kyse Jaconiasta. Samoin sivu Jaconian kylpylät voisi itse asiassa olla vaan Kylpylät.

Mikäli henkilöitä ei tule ylettömän paljon (niitä kyllä on fiktiossa suuri määrä) niin voidaan pudottaa alkuperämaa tuolta välistä (eli esim. vain Henkilöt / Praedorit / Ferron).

Teemu (keskustelu) 9. kesäkuuta 2020 kello 16.39 (EEST)

Ei wiki ole niin tuttu, että menisi omasta hatusta vetämällä kaikki mutta saako artikkelissa säädettyä suoraan luokat alaluokkineen vai onko kukin luokka vaan ilmoitettava erikseen siellä?

Starac (keskustelu) 10. kesäkuuta 2020 kello 06.22 (EEST)

Artikkeliin tulee vaan se alin luokka, se luokka sitten luokitellaan ylempään. En tiedä tarviikokaan tässä wikissä välttämättä ylempiä luokkia, mutta niistä voi olla hyötyä. Ajatuksena on, että jos haluaa esim. etsiä jonkun praedor-hahmon joista on artikkeli, niin voi mennä Henkilöt -> Praedorit.

Sivu voi tietysti kuulua useampaankin luokkaan, vaikka tällä hetkellä ei tule mieleen sivuja joissa olisi näin.

Maantiede toisaalta on ehkä vähän rajatapaus. Kuinka monta vuoristoa Jaconiassa on? Kaksi. Plus Kuparivuori. Eli tarviiko Maantiede edes noita alaluokkia? Tosin esim. kyliä on tosi paljon jos rupeaa hakemaan kaikista kirjoista. Maantiede / Kylät voisi siis olla ihan hyödyllinen. Ehkä jopa Maantiede / Kylät / Farrignian kylät. Silti tuon viimeisen luokan voi lisätä melko helposti myöhemminkin.

Tää on vähän kuin SQL-tietokannan normalisointia. Olen tehnyt tietokantasovelluksia mutta olen tuossa normalisoinnissa kyllä aika huono...

Teemu (keskustelu) 10. kesäkuuta 2020 kello 00.20 (EEST)

Laitan tänne talteen, että voi käydä kurkkimassa:

Teemu (keskustelu) 10. kesäkuuta 2020 kello 11.15 (EEST)

Ahaa eli, kun teen artikkelin esimerkiksi Oftinjoesta niin merkkaan sen pelkästään luokkaan Joet.

Sitten erikseen tehdään sivu jossa luetellaan mm. kaikki joet-luokassa olevat ja siihen laitetaan luokaksi Maantiede?