Warthin rauniot

Kohteesta Praedor-Wiki
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Warthin rauniot on yhä Kirottua maata ja oudot valot ja äänet tanssivat raunioissa öisin.

Warthin rauniot Farrigniasta pohjoiseen, milteipä näköetäisyydellä pääkaupungista, alkaa Warthin rauniokenttä, Borvarian tapaan rakennettu jättiläiskaupunki, joka nyt on raunioina niin kuin jättiläiskäsi olisi lyönyt sen littaan. Hetken aikaa se oli Borvarian kaltainen ihmeiden maa, mutta yhtäkkiä villi magia puhalsi sen yli kuin myrskytuuli. Kirottu maa oli levinnyt jo parinkymmenen virstan verran kaupungista ulospäin ennen kuin kukaan puuttui asiaan.

Sitten velhokuninkaat, velhojen neuvosto ja kaikki liikkeelle saadut velhokuninkaiden sotilaat hyökkäsivät sinne joka puolelta. Mahtavien amulettien suojaamat velhot sulkivat avoimeksi jääneet portit ja siten hävittivät villin magian alueet. Heidän sotilaansa tappoivat, tuhosivat ja polttivat kaiken, kasvillisuudenkin. Jotkut nimettömät olennot ja hirviöt pakenivat kaupungin alla kulkeviin viemäreihin ja hajaantuivat Jaconian alaisiin tunneleihin, mutta useimmat jäivät kiinni maan päällä, surmattiin ja poltettiin. Velhot sotilaineen keräsivät taikaesineet ja suurimmat aarteet kaupungin tuhkasta, ja heidän mentyään tulivat kuolevaiset seikkailijat, praedorit, jotka harvensivat nimettömien olentojen joukkoa entisestään ja keräilivät talteen viimeisetkin kalleudet.

Nykyinen Warth on yhä Kirottua maata ja oudot valot ja äänet tanssivat raunioissa öisin. Elämää kuhisevaan Borvariaan verrattuna se on kuitenkin autio ja hiljainen, eivätkä seikkailijat yleensä kohtaa mitään ruohotupsuja ja ötököitä kummempaa. Toisin kuin Borvariassa, vesi on yhtä steriiliä kuin Suden autiomaan rajalla, mutta harvat kasvit ja ötökät eivät ole tästä maailmasta, eivätkä tuulen Jaconiasta kuljettamat siemenet juurru sen kirottuun maaperään. Warthissa on oma kuiva ja viileä ilmastonsa, vaikka sen yli kulkevat monet sadepilvet ja lämpimänkosteat tuulet. Se, että Gonianin lähteenä olevat suuret suihkukaivot toimivat edelleen, on vankka todiste velhokuninkaiden aikaisesta insinööritaidosta. Yleisesti uskotaan, ettei Warthissa ole hirviöitä tai nimettömiä olentoja. Niitä on kuitenkin muutamia, mutta ne ovat oppineet välttämään ihmisiä ja elämään viimeisillä löytämillään ötököillä ja seikkailijaryhmien jättämillä tähteillä.

Warthin rauniot on ryöstetty moneen kertaan ja siksi saakin nykyisin olla varsin hyvin rauhassa. Jäljellä olevat aarteet ovat salakäytävien takana tai muuten piilotettu niin hyvin, että niiden löytämisestä ilman ohjeita ei ole juurikaan toiveita. Ohjeita on kuitenkin olemassa, sillä Curarimilla ja hänen lähipiirillään oli liittolaisia ja alaisia kaikkialla Jaconiassa. Monet näistä velhoista kuolivat Sisällissodassa ja heiltä on jäänyt muistiinpanoja siitä, minne heidän mestarinsa kätkivät aarteitaan ja työkalujaan.

Tällaisten aarteiden hakeminen ei kuitenkaan ole vaaratonta. Esineissä voi olla vaarallisia taikavoimia ja velhot asettivat niiden ääreen vartijoita, kuten epäkuolleita, jotka ovat yhä jäljellä maanalaisissa tai syvällä seinien sisässä olevissa kammioissa, noudattaen edelleen tunkeilijoiden suhteen saamiaan ohjeita. Pelkkä aarrekartan löytäminen voi olla seikkailu sinänsä, sillä siitä ovat kiinnostuneita myös muut praedorit, paholaislahkot ja Curarimin laittomia oppeja harjoittavat velhot.

Takaisin etusivulle